DTX Chiptuning

logo_temp
ZOEK OP KENTEKEN
BEKIJK DIRECT JE PRESTATIEWINSTOpel Zafira (C) – 2011 – 2016 chiptuning specialist

chiptuning  Opel  Zafira (C) - 2011 - 2016
Je wilt meer vermogen en tegelijk brandstof besparen op je Opel?
Maatwerk Opel chiptuning maakt dit mogelijk!
Na een chiptuning van uw Opel Zafira (C) – 2011 – 2016 heeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Opel. Wij zijn specialist in het tunen van uw Opel Zafira (C) – 2011 – 2016.

U ervaart bij een Opel Zafira (C) – 2011 – 2016:

  • Een winst van 25% aan additioneel vermogen;
  • Meer trekkracht, meer dan 30% is realiseerbaar;
  • Een optimale afstemming zorgt in veel gevallen voor een brandstofbesparing boven de 5%;

Opel chiptuning op maat

Moderne Opel modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genoemd. De ECU is het brein van de Opel motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de exacte hoeveelheid ingespoten brandstof, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een voelbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst aanzienlijk lager, omstreeks 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt Opel deze winstmarge niet zelf?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Opel fabrikant de software zelf niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een omvangrijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook noodzakelijk vanwege allerhande factoren. Denk hierbij aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Wat is het brandstofverbruik na Opel chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een besparing verwezenlijkt worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar in de praktijk ook niet minder.