DTX Chiptuning

DTX-logo

FAQ

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Nee, chiptuning heeft geen nadelige gevolgen voor de motor of de auto. Onze gespecialiseerde software verbetert juist de efficiëntie van uw motor. De DTX chiptuning software is zorgvuldig ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de motor nooit overbelast wordt en altijd binnen veilige grenzen van de fabrikant blijft opereren. Na chiptuning hoeft uw auto niet vaker voor onderhoud naar de garage en wordt de levensduur van uw auto en motor niet verminderd.

Nee, de specialistisch ontwikkelde software verbetert het rendement van uw motor. De software van DTX Chiptuning is ontwikkeld zodat de motor niet overbelast raakt en ten allen tijde binnen de veilige waarden van de fabrikant blijft. Uw auto hoeft dan ook niet vaker naar de garage voor een onderhoudsbeurt en de levensduur van uw auto en/of motor is na chiptuning niet verminderd.

Wij bieden u een garantie van 36 maanden op onze softwareaanpassingen.

Autofabrikanten produceren doorgaans massaproducten die wereldwijd goed moeten functioneren, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Ze houden rekening met variërende brandstofkwaliteit en lange onderhoudsintervallen. In Europa is de brandstofkwaliteit hoog en worden auto's goed onderhouden. Dit biedt ruimte voor chiptuning. DTX chiptuning past de software van de auto aan op basis van specifieke eigenschappen en houdt rekening met uw rijgedrag en voorkeuren. Voor fabrikanten zou het kostbaar en onpraktisch zijn om elke auto individueel af te stemmen.

Ja, de originele software kan worden hersteld. DTX chiptuning bewaart de oorspronkelijke software in een database. Als u de auto verkoopt of teruggeeft aan de leasemaatschappij, zetten we de originele software kosteloos terug.

Bij een constante rijstijl kan het brandstofverbruik van een turbodiesel- of turbobenzinemotor tot wel 10% verminderen na optimalisatie van de software. Dit komt doordat de motor efficiënter wordt en meer energie uit de brandstof haalt.

Onze software is uitvoerig getest onder diverse omstandigheden. Normaal gebruik laat geen verhoogde slijtage zien. Bovendien houden motorenfabrikanten een ruime veiligheidsmarge aan die na chiptuning niet overschreden wordt.

In de meeste gevallen wordt de transmissiesoftware automatisch gesynchroniseerd met de geoptimaliseerde software van de motor. In sommige gevallen moet de software van de automaat aangepast worden aan de veranderingen in het motormanagement. DTX chiptuning neemt deze aanpassingen mee in het tuningproces. Voorbeelden van dergelijke transmissies zijn DSG, Nultitronic en 7G-Tronic.