DTX Chiptuning

logo_temp
ZOEK OP KENTEKEN
BEKIJK DIRECT JE PRESTATIEWINST
Subaru chiptuning specialist

chiptuning  SubaruEen Subaru met meer koppel en vermogen en gelijktijdig zuiniger?
Met onze Subaru maatwerk chiptuning is dit mogelijk!

Wij kunnen vermogensoptimalisatie voor vrijwel alle Subaru types uitvoeren. Mocht je Subaru er niet tussen zitten, neem dan even contact op. Door het verbeteren van de software zal het rijcomfort, vermogen en koppel toenemen.

Door chiptuning worden de parameters van de Subaru motermanagementsoftware beter afgestemd. Door deze optimale afstemming geeft Subaru chiptuning;

  • Additioneel vermogen tot wel 25%;
  • Extra trekkracht; winsten tot 30% zijn realistisch;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Kortom; Door het chiptunen van je Subaru ben je aanmerkelijk minder geld kwijt bent aan brandstof door zuinigere motorprestaties. En tegelijkertijd krijgt je Subaru ook meer vermogen.

Subaru chiptuning maatwerk

Moderne Subaru modellen zijn tegenwoordig van een ECU voorzien, ook wel het regelapparaat genoemd. De ECU is het brein van de Subaru motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, duur van het inspuiten, bgrenzing van de koppel etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst te realiseren. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de vermogenswinst substantieel lager, plusminus 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt de Subaru fabrikant deze speelruimte niet zelf?

Een terechte vraag. Waarom stelt de Subaru de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Subaru worden in legio landen verkocht. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook cruciaal wegens allerlei factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slecht onderhoud, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. Hier verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Wat is het verbruik na Subaru chiptuning?

Bij behoud van dezelfde tijstijl kan door het optimaliseren van alle parameters, zeker bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder..